2009. december 30., szerda

A szeretet körülvesz - Te is érzed?


Nos, talán furcsa, hogy filmet ajánlok itt a blogomon, de nemrég a reptéren jártam, és eszembe jutott a "Love actually" (Igazából szerelem) c. film. Úgy kezdődik, hogy a londoni Heathrow reptéren az egymást üdvözlő embereket látjuk. A viszontlátás örömét, a szeretetüket.
A filmben rendkívül mély emberi érzelmeket jelenítenek meg igazán jó színészek, s mindez remek rendezésben, csodálatos zenékkel fűszerezve látható.
Szerelem, szeretet, veszteség, csalódás, megcsalatás, bizalom, remény és sok-sok humor! Mi kell még?!
Ezt a filmet nem lehet megunni. Én már sokszor láttam, de minden másodpercét élvezem.


Így karácsony táján talán hajlamosabbak vagyunk arra, hogy megálljunk egy percre, elgondolkodjunk azon, hogy a családunk tagjai mennyire fontosak a számunkra, még ha ez olykor nem is látszik a viselkedésünkön. Érdemes pedig energiát fordítani arra, hogy kimutassuk az irántuk érzett szeretetünket, mert mi másért érdemes élni, ha nem azért, hogy szeressünk, és bennünket viszont szeressenek?
Próbáljunk hát ebben a pár napban valóban együtt lenni, nem pedig csak egymás mellett! Társasjáték, közös séták, korcsolyázás, szilveszteri buli mind-mind jó alkalom arra, hogy élvezzük az együttlétet!

Mindenkinek nagyon boldog, örömökben gazdag, sikeres új évet, és jó egészséget kívánok!

És ne feledjétek: LOVE ACTUALLY IS ALL AROUND!

2009. december 3., csütörtök

Tudom, az önreklám büdös...


Nos, nem szép dolog az embernek önmagát reklámoznia, de nem is igazán ez a célom.
A lényeg, hogy írtam egy rendhagyó mesekönyvet a testvérféltékenységről (amiben nem csak mesék vannak, hanem ötletek, javaslatok is a szülők számára a nehézségek kezeléséhez), és szeretném felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy már csak pár napig rendelhető a könyv (max. hétfőig). A későbbiekben bizonytalan lesz a rendelhetősége.
Bővebb információ, és bepillantás a könyvbe a www.gyerekpszichologus.hu oldalon érhető el.