2010. december 14., kedd

Karácsonyi játéközön

Nemsokára itt a karácsony, és be kell valljam, a szép és szeretetteli együttlét mellett valahogy mindig ott van ez a nagy játékkánaán, ami engem kicsit zavar. A családtagoknak nem mondhatom, hogy ne vegyenek a gyerekeknek semmit, mindenki szeretne nekik valamit ajándékozni, csak az a helyzet, hogy ilyekor ettől a sok újdonságtól némileg megzavarodnak a gyerkőceim. Azt sem tudják mihez nyúljanak, valahogy túl sok az inger, és csak remélem, hogy a kapott új játékok fele egy hét múlva nem a sarokban végzi.
Pedig próbálom úgy beosztani, hogy (persze különböző személyektől) kapjanak vmit a kedvenc gyártóiktól, meg társasjáték, könyv és ruhanemű is legyen az ajándékok között, mégis túlzás az egész. Két nap alatt szülők, nagyszülők, nagybácsik, nagynénik, unokatesók, dédszülők, és még ki tudja kik halmozzák el őket "minden földi jóval".
Szívesen mondanám én, hogy vegyünk nekik közösen egy valami nagyobbat, és ők attól is nagyon boldogok, de ezt nem mindenkivel lehet megbeszélni. Talán már Ti is éltetek meg hasonlót...
Persze gyerekkoromban én is biztos nagy izgalommal vártam, hogy XY-tól milyen meglepetést kapok, s nem hiszem, hogy túl soknak éreztem volna az ajándékokat... :-).
Egy valami viszont jó érzéssel tölt el: már hónapok óta mondogatják a gyerekek, hogy mit szeretnének karácsonyra, és ugyan sejtik, hogy meg is kapják, mégis itt van a csodás várakozás, ami remélem megsokszorozza majd az örömüket.

6 megjegyzés:

  1. Az örök küzdelem. Nem is kezdem részletezni. Tiszta negatív leszek tőle.

    VálaszTörlés
  2. Húúú, hát nálunk 7 évbe telt, de talán idén végre emberibb lesz a dolog.
    (de lehet, hogy ehhez meg az kellett, hogy már nem olyan vastag a pénztárca?!?)

    VálaszTörlés
  3. Ez valóban örök harc.Nálunk írt levelet Bettus az angyaloknak.Kis igényű gyermek:Kérek fát,szaloncukrot és kalapácsot. :)A rokonaink,barátaink pedig azokat veszik,amiket megbeszéltünk.Persze így is el lesz halmozva,de legalább butaságot,fölösleges nyavalyát nem kap.Marad a mesekönyv,és egyéb hasznos dolgok a terítéken.

    VálaszTörlés
  4. szia!
    Nem egyszerű! Ráadásul az én kisfiam főleg képes mindent hamar megunni a bőség zavarában.
    Ezt mi úgy igyekszünk megoldani, hogy ha lehet, nem egyszerre kapja meg az összes ajándékát és mi is megbeszéljük (akivel lehet) mi lenne az, amit szeretnénk, aminek a kisfiunk biztosan örül(bár így is akad bőven felesleges kacat, amit 10 perc után többet elő sem vesz).
    A mi ajándékunk olyan, hogy általában egy, nagyobb, kicsit értékesebb de közel sem méregdrága dolog+ esetleg mellé max 1 apróság. Szerintem bőven elég!

    Idén Szent este csak mi ajándékozunk, a közeli nagyihoz pedig másnap jön el Jézuska, nagynénihez a harmadik napon.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Ugyan tavalyi a bejegyzés, de most is aktuális. Mi megkértünk mindenkit, hogy ne hozzanak semmit, és mi sem ajándékozunk semmit. Ha mégis kapunk valamit, akkor karácsony után vagy csak úgy, nem karácsonyfa alá téve adjuk oda, mintha egy átlagos vendégségbe érkező átlagos ajándékot hozott volna. Nem a karácsonyhoz kötve. Kicsit radikális, de a köztes megoldásokkal annyi a teher, konfliktus, hogy ezt választottuk. És nagyon jó, mikor csillogó szemmel tudnak örülni a mézeskalácssütésnek és
    magának a fának.

    VálaszTörlés