2009. december 3., csütörtök

Tudom, az önreklám büdös...


Nos, nem szép dolog az embernek önmagát reklámoznia, de nem is igazán ez a célom.
A lényeg, hogy írtam egy rendhagyó mesekönyvet a testvérféltékenységről (amiben nem csak mesék vannak, hanem ötletek, javaslatok is a szülők számára a nehézségek kezeléséhez), és szeretném felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy már csak pár napig rendelhető a könyv (max. hétfőig). A későbbiekben bizonytalan lesz a rendelhetősége.
Bővebb információ, és bepillantás a könyvbe a www.gyerekpszichologus.hu oldalon érhető el.

13 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Nagyon ügyes vagy!
    Kéne találkozni!

    VálaszTörlés
  2. Én mindenkinek szívből ajánlom!

    VálaszTörlés
  3. Pancsa!Ajánlani fogom . :) Kérdés: Betti javában a dackorszakát éli.2 napja azonban tombol,én úgy nevezem,hogy örjöng...ÉJJEL! Ez volt a második éjszakánk,hogy 6szor felébredt és torka szakadtából kiabált,hogy hagyjuk nyitva az ajtót,fel akar jönni hozzánk a galériára.(ajtó mindig nyitva résnyire,galériára reggel jöhet hozzánk).Folyton azt kérdezgeti,hogy szeretjük-e?Ugyan úgy kimutatjuk a szeretetünket szavakban ,érintésben és tettekben is.Értetlenül állok a dolog előtt.Tegnap már annyira sírt,olyan hosszan kiabált,hogy bevetette azt,hogy fél,hogy szomjas stb.Tipikus játszma.Tegnap elkeseredésünk ben lezuhanyoztattuk a pofiját,de csak ideiglenesen használt. Most éjjel kipróbáltuk,milyen,ha birka türelemmel kezeljük,nyugodt hangvétellel.Eredmény,hogy ugyanannyiszor felébredt,csak hamarabb nyugodott meg.Kérdés,hogy szerinted mit tegyünk,hogy végig aludja az éjszakákat,mint régebben és mitől lehet ez? Normális ez a dackorszakban?Válaszod előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Mazsola!
    Nekem ez egy kicsit gyanús, nem feltétlen csak a dackorszak, inkább szeparációs szorongás, tehát az elválástól a Ti elvesztésetektől ill. szeretetek elvesztésétől, a magánytól való félelem.
    Gondold át, hogy az elmúlt időszakban történt-e valami, ami kibillenthette a lelki nyugalmából (tv, nagymama, kortársak, tesó, valami a családban, stb.).
    Ha minél többször biztosítjátok afelől, hogy szeretitek (főleg fizikai kontaktus útján, mert neki még kevés a szó), és nyugodtak tudtok maradni, akkor hamarabb rendeződik a helyzet.
    Írhatsz nekem az info kukac gyerekpszichologus pont hu címre is, de most lehet, hogy csak hetek múlva lesz netem, és soká tudok válaszolni.
    Szívből kívánom, hogy mielőbb visszatérjenek a nyugodt éjszakáitok!
    Üdv. Pancsa

    VálaszTörlés
  5. Kedves Pancsa! Köszönöm gyors válaszod. Igazából nem tudok semmi oylanról,ami ezt okozhatta volna benne. Lacim szerint azóta ilyen,mióta a múlt hónapban megjött a mensesem,ami késett másfél hetet.Több tesztem is negatív lett,de Betti végig azt kérdezgette,hogy kisbaba van-e a pocakomban. Olyan fura,mert én nem hiszek ezekben a dolgokban,de lehet,hogy megérzett valamit? Nem vagyok tehát várandós.
    Megpróbálom kikutatni,mi zökkenthette ki a lelki nyugalmából,ami kiegyensúlyozott manónkat és mindent megteszek,hogy helyre billentsem a dolgot. Kösza választ! Ui:Sok a testi kontaktusunk.De akkor mégtöbb lesz.

    VálaszTörlés
  6. Azt szeretném kérdezni ha lehet, hogy az alvásnak, akár éjszakai akár délutáni milyen hatása van a gyerekek szervezetére, pszichéjére, agyára stb. Miért kell aludjanak a gyerekek?Jó nekik egyáltalán hogy alszanak délután is az oviban is, meg otthon is?

    VálaszTörlés
  7. Kedves Tímea, az alvás a szellemi és fizikai pihenés, regenerálódás elengedhetetlen feltétele. A szervezet egészséges működéséhez, fejlődéséhez, rengeteg pszichés funkcióhoz szükséges.
    Természetesen mindenkinek más és más az alvásigénye. A gyerekek sem egyformák, van akinek már 3 évesen sincs szüksége a délutáni alvásra, másoknak még 7 évesen is lenne.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Kata, Nektek is, és mindenkinek nagyon boldog, békés ünnepeket kívánok, és sok-sok örömteli együtt töltött órát!

    VálaszTörlés
  9. Elolvastam a könyvet...hú, nagyon jó. Elteszem szakirodalomnak, kézikönyvnek a gyerkőcöknek. Igaz, addigra már sárgák lesznek a lapjai, de őrizni fogom, mert megéri. :) Köszönöm.

    VálaszTörlés
  10. Dóri, szívből köszönöm, nagyon jólesnek a szavaid! Nagyon boldog új évet Nektek! Pancs

    VálaszTörlés
  11. Na, erről lemaradtam, mert csak most leltem a blogodra... Hol kapható az a könyv???

    VálaszTörlés
  12. Kedves Anna! Üzletben nem kapható, de meg tudom oldani, hogy küldünk neked, csak lehet, hogy kicsit tovább tart. Ha írsz a mese@gyerekpszichologus.hu címre, akkor megírom a részleteket.
    Üdv: Pancsa

    VálaszTörlés