2010. július 4., vasárnap

Itt a nyár. - Itt a szobatisztaság?

Remélem nálunk igen. Legalábbis úton vagyunk afelé. Kicsi fiam már szépen beszél, így tudja közölni, ha valami dolga akad, de azt is élvezi, ha csak úgy önállóan a fűbe vagy a bilibe intézi kisebb-nagyobb ügyeit.
No, persze olykor a szőnyegre is jut, ez vele jár.
Nappalra már itthon nem kap pelust, de éjjel még igen. De hogy mennyire észben tartja, hogy szólni kell, azt a következő sztori is mutatja
Gyerkőcöket lefektettük, de a kicsi pár perc múlva elkezdett kiabálni, minket hívott. A férjem bemegy, hát a manó anyaszült meztelenül (egy szál borostyánláncban :-)) áll a kiságyban, és mondogatja: "Jön a pisi!". Így hát ki kellett őt vinni még alvás előtt, egy utolsó alkalommal :-).
Őszintén megmondom a két nagyobb fiamnál megvártam, míg önmaguktól szóltak (kb. 2,5 évesen), hogy "Nem kell pelus!", de Dominál én voltam a kezdeményező. Eddig megy is a dolog, de azért mindenkinek azt javaslom, ha a gyerkőc ellenáll, és még nem érzi magát erre késznek, akkor ne erőltessétek! Majd eljön az idő, amikor gond nélkül lekerülhet a pelus a babapopóról.
És, hogy milyen könnyű "elrontani" a dolgokat, arra is van egy történetem:
Kicsi fiam már januártól szólt, ha kakálnia kellett, és azt a wc-be intézte, ami nagyon nagy segítség volt nekem, mert mosható pelenkát használunk. Nos, áprilisban elutaztunk, és nem vittük a pelcsiket, így eldobható került a popójára. Sajnos kb. egy hét után elég pöttyös lett a kis popsi, így próbáltam mindenféle alternatív módon megoldani a dolgokat, s egyszer nem adtam rá semmit a nadrág alá. Gondoltam, ha kaka jön, akkor úgyis szól, a pisi meg nem olyan nagy ügy, majd lesz valahogy.
Igen, szólt is a manó, hogy "Kaka!", mentünk is a wc-be, felültettem, s csak akkor vettem észre, hogy közben már becsusszant, és jól végigkentem a gyerkőc lábát is. Hát sopánkodtam egy sort, meg persze levadásztam róla a trutyis nadrágot, stb., s az egész valahogy megzavarta, vagy nem tudom, de attól a naptól kezdve nem szólt, ha kakálnia kellett. :-( Na, ilyen könnyű elrontani a dolgot...
Ha véletlen ilyemi történne nálatok is, akkor semmi pánik! Nem szabad erőltetni, majd kis idő múlva helyreállnak a dolgok. Ha erőltetitek, és problémát csináltok belőle, abból súlyos és hosszútávú nehézségek adódhatnak! (Ld. az előző bejegyzést)
No, mindenkinek szép nyarat, sikeres próbálkozást!

1 megjegyzés: