2010. szeptember 23., csütörtök

A mi biztonságos otthonunk - könyvajánló


Ez a címe annak a könyvnek, amiről nektek is szeretnék pár szót szólni.
A pár hete történt tragédia kapcsán (egy hétéves kislány kiesett a hetedik emeletről) jutott eszembe ez a könyv, mert a magam részéről nem a felelősség keresése, hanem a szülőknek (úgy általában) való segítségnyújtás a célom.
A balesetek megelőzésében igen sokat lehetne tenni, ha lennének olyan kis könyvek, rövidfilmek, melyekkel már óvodás kortól megismerkedhetnének a gyerekek, és nem csak azt látnák/hallanák, hogy milyen csodás és varázslatos (sokszor igen veszélyes) dolgok történhetnek meg a mesehősökkel.
Ez egy keménytáblás, kb. 30*30 cm-es, szép színes, képeskönyv, amit már kb. két éves kortól lapozgathatunk a picúrral, s melyben egy háromgyermekes mackócsalád otthonát ismerhetjük meg.
Tulajdonképpen eddig semmi különös nincs benne, most jön a lényeg.
A könyv bemutatja, hogy miként tehető biztonságossá egy otthon az egészen kicsi gyermekek számára is, s egyes helyzetek, tárgyak, stb. milyen esetleges veszély/baleset forrásai lehetnek. Kihajtható ablakai vannak, amelyek mögött a lehetséges baleset képe látható, és egy nagyon rövid kis szöveg arról, hogy az adott dolog/helyzet miért lehet veszélyes. Természetesen a ház apró lakóinak szájából hangzanak el a figyelmeztetések.
Nekem azért tetszik, mert már az egészen kicsiket is leköti, és a teljes házat körbejárja, még a kert biztonságos használatára is kitér.
Az egyetlen (nagy!) hibája, hogy Magyarországon sajnos nem kapható, mi külföldön vettük.

3 megjegyzés:

  1. Annyira megrázott a kislány halála.. Megnézzük ezt a könyvet.

    VálaszTörlés
  2. A könyv címe: Unser sicheres Zuhause
    Németországban vettük, abban a kék-sárga bútorboltban.

    VálaszTörlés